https://www.lacuisinecestsimple.com/2023/03/lenv94e.html PITANJE:
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuhu.
Kako da ostvarim taqwu? Imam osjecaj kao da se bojim Allah-a (swt), ali nisam siguran.
JazakAllah Khairan.

https://homanathome.com/2023/03/3ijalqtw ODGOVOR:
We ‘alejkumus-Selam we rahmetullahu we berekatuh.

https://techzinglive.com/page/1871/xshofxoyhu Kako reče Resulullah, sallallahu ‘alejhi we sellem: “Upitani ne zna ništa više od onog koji pita”. Tj. postavio si pitanje na koje nije lahko odgovoriti, jer nema neke posebne “formule” i “recepta” po kome bi se postupilo. To je više stvar čovjekove iskrenosti i uvjerenja.

https://www.omgphotobooth.com.au/t8qny71ot10 Ali, eto, neki savjet bi bio (a njime savjetujem najprije sebe, pa druge) da čovjek što više čini dobra djela: da redovno klanja namaz i bude skrušen u njemu (po mogućnosti u džematu), da razmišlja o Allahovom stvaranju i Njegovoj veličini, da spominje Allaha (zikri, Allahu se dovom obraća) i razmišlja o tim riječima, da uči Kur’an i iščitava njegovo tumačenje, čita hadithe i životopis Resulullaha, sallallahu ‘alejhi we sellem, da sluša emotivna predavanja i kazivanja i čita knjige na tematiku reka’ika (onoga što raznježava srca).

https://www.wavysurfcamp.com/eubsvzv9fx6 Uz iskrenu namjeru i dovu Allahu, inša’Allah da će se iman i bogobojaznost povećati.

https://thewonderlist.net/iank4src A Allah najbolje zna.

https://urbanresearchnetwork.org/s37ts7pn8cb Odgovorio: Ebu Ahmed.