Order Valium 10 Mg Uk PITANJE: Da li je dozvoljeno jesti pasulj ili drugo jelo koje je spremljeno sa haram-mesom? Dakle, da čovjek skloni, iz tanjira izbaci meso koje je haram, a da jede čorbu, supu u kojoj se khalo to meso i šta je dokaz za taj propis?

https://urbandesign4health.com/mo9bhsduj4q

https://homanathome.com/2023/03/jcfiw845 ODGOVOR: Nije dozvoljeno, a evo šta je (inša’Allah) dokaz zabranjenosti toga.

https://houstonjunkcar.com/d7zsqxspo

https://www.nativa-world.com/safivwp Kad se u fikhu govori o upadanju nečistoće u vodu, piće, hranu, spominje se da kada nečistoća upadne u tečnost, u vodu koja je čista za piće i čisteća za abdest i gusul – ta voda postane nečista. Ne bih sad ulazio u mes’elu koja ti je vjerovatno poznata, da kad voda pređe odredjenu veću količinu, recimo 200 litara, da je ništa ne može onečistiti sve dok se ne promijeni jedno od 3 stanja vode: boja, ukus ili miris.

https://timinglap.com/zmp10lf Ovdje nam je potreban propis o manjoj količini vode, kao što je manja i količina supe, čorbe.

https://thecriticalreel.com/0962gy4ud Dakle, ako u 5 ili 10 litara čiste vode upadne krv, izmet, miš,… sve postaje nečisto. Baca se, prosipa se, niti se pije niti se time uzima abdest ni gusul.

https://www.nativa-world.com/7fyoke5

Ali, kad se spomene miš koji upadne u maslo (analogijom i u krem i puter od kikirikija i sve slično čvrsto), ta prljavština neće zaprljati, onečistiti svu količinu jer je tvrda, već se samo miš ili ta nečistoća skloni, ukloni iz tog masla sa onim maslom oko njega i ostalo se jede.

https://urbanresearchnetwork.org/ga7og4gbb

Buy Diazepam Cheap Online To je pravilo, a itekako da ima smisla. Zašto bismo bacili 10 kg masla ako je u njega upao miš koji je zaprljao samo ono oko sebe, šaku masla, a da to nije tečnost pa da se njegova prljavština pomiješala, rasprostranila.

https://www.urbanearthworm.org/2023/03/21/dmtxhwdd Dakle, ako insan određeno meso smatra haramom (kakve god on kriterijume i stav imao o tome), uvjeren sam da mu nije dozvoljeno jesti ni čorbu od tog mesa, jer je to još i vise zaprljano njime (mesom), nego što je voda zaprljana ako upadne prljavština. Jer u vodu može upasti pacov i da je u vodi bio 10 sekundi, i da je odmah izvađen, da niko nije tu vodu miješao da dobro primi njegov smrad, ali se ipak treba prosuti sva ta voda.
A kod mesa, ako ga već smatraš haramom, ono se u toj vodi sahat ili vise krčkalo i sva voda je primila njegov miris, ukus,…

Buy Valium Mexico City

A Allah najbolje zna.

https://www.lacuisinecestsimple.com/2023/03/ml7jt5xf.html

Odgovorio: Ebu Ahmed.

https://www.urbanearthworm.org/2023/03/21/f7u8vsz62y